Bienvenue, NEXUS Paris

  • Bienvenue, NEXUS Paris
Ura! Acum suntem și în Franța. Bienvenue, NEXUS Paris - primul centru satelit pilot deschis peste hotarele țării. Fiți de acord - un prilej bun de a sărbători ultima zi a iernii și prima zi de primăvară. Așadar ce servicii vă putem oferi la Paris și care sunt planurile de viitor, citiți în cele ce urmează.

Centrul Satelit NEXUS Paris vine să sprijine comunitatea de migranți din regiunea capitalei franceze, originari din Republica Moldova și România. NEXUS Paris reprezintă o extensiune a rețelei noastre de centre deschise în cele patru zone pilot - Cahul, Edineț, Ungheni și Chișinău - de către International Agency for Source Country Information (IASCI) din Austria cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Cine sunt cei care vor asigura activitatea Centrului NEXUS Paris?

Nimeni alții decât tot moldoveni care s-au stabilit de mult timp acolo, într-un final creând Asociația pentru Integrarea Migranților (AIM) din Paris, Franța. Liderii Asociației – Doina Guzun, Svetlana Revineala, Mihai Dobrin și Dorin Dușciac - și-au exprimat speranța că acest model de ajutor acordat migranților va fi replicat cu succes și în alte regiuni din Franța, și chiar în alte țări ale Uniunii Europene. Membrii AIM consideră că cererea pentru astfel de servicii în regiunea pariziană este foarte mare, iar numărul de beneficiari ai proiectului va depăși cifra de 1000 de persoane în fiecare an.

De ce să apelezi la NEXUS Paris?

Știi prea bine că reușita procesului de integrare într-o societate străină depinde de o serie de factori, care țin în primul rând de accesul la informație. Astfel, prin lansarea NEXUS Paris migranții originari din Republica Moldova și din România vor dispune de un sprijin esențial care le va facilita procesul de integrare în țara-gazdă pentru obținerea scopului propus, oferindu-le și informații utile privind eventuala reîntoarcere în țara lor de origine.

Pentru început, NEXUS Paris îți pune la dispoziție următoarele patru tipuri de servicii:

  • Cursuri de limbă franceză
  • Consultație juridică
  • Orientare pentru tineri și
  • Consiliere pentru angajarea în cîmpul muncii

ATENȚIE! Serviciile NEXUS Paris sunt oferite GRATUIT și ca întotdeauna: cu zâmbetul pe buze și soare în oficiu, indiferent de vremea de afară.

Serviciile enumerate mai sus sunt asigurate de AIM atât cu sprijinul partenerului principal, IASCI/NEXUS Moldova, cât și cu cel al partenerilor locali – Primăria orașului Villeneuve-Saint-Georges (departamentul Val-de-Marne, 94) și Asociația Culturală a Bisericii Ortodoxe „Sfîntul Gheorghe și Sfînta Treime” din aceeași localitate.

Cum să apelezi la Centrul NEXUS Paris?

Există două modalități:

1. fie te înregistrezi pe site-ul nostru în calitate de client, completând câmpurile de rigoare,

2. fie contactezi persoana noastră de legătură:

Dorin Dușciac,

tel: +33 6 74 36 89 84

skype: dorin.dusciac

e-mail: [email protected]

În lunile ce urmează NEXUS Paris își va extinde spectrul de servicii specifice, deocamdată pentru migranții din Republica Moldova, prin care va oferi răspunsuri la diverse aspecte legate de migrație, indiferent dacă aceștia abia au ajuns în Franța, sau dacă muncesc deja aici, sau dacă planifică să plece înapoi în Moldova.

Amintim că esența modelului NEXUS Moldova o constituie sprijinirea migrației circulare, adică a unei migrații bazată pe plecare și muncă peste hotare în condiții legale și sigure, precum și revenirea la baștină după atingerea scopului propus. Pe scurt, NEXUS ajută cetățenii moldoveni să migreze pregătiți și să revină mulțumiți acasă.

 

P. S. Dacă ți-a părut utilă această postare, te rugăm să pui ”like” și ”share”, astfel încât cât mai mulți moldoveni să afle de existența acestui nou Centru NEXUS și să beneficieze gratuit de serviciile noastre. Îți mulțumim.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.