Biroul pentru relaţii cu diaspora te vrea acasă

  • Biroul pentru relaţii cu diaspora te vrea acasă
Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației (OIM), misiunea din Moldova și Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC) a lansat pe 12 februarie DIASPORA ENGAGEMENT HUB - un program nou, de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare, inclusiv asociațiilor și grupurilor de inițiativă.

Scopul programului este de a susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Etapa incipientă a programului Diaspora Engagement Hub prevede trei subprograme ce vor susține:

REÎNTOARCEREA PROFESIONALĂ A DIASPOREI

18 granturi a câte 2.000 CHF vor fi oferite profesioniștilor din diasporă în scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale pe termen scurt (2 săptămâni – 2 luni). 

PROIECTE INOVATOARE ALE DIASPOREI

16 granturi a câte 4.000 CHF vor fi oferite membrilor diasporei pentru implementarea în Republica Moldova a unor proiecte și activități cu caracter inovator din diferite domenii, bazate pe transferul de cunoștințe, experiențe și bune practici internaționale.

PARTENERIATE TEMATICE REGIONALE

5 granturi a câte 5.000 CHF vor fi oferite asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate, care vor fi implementate de un grup de inițiativă, compus din cel puțin două asociații din diasporă din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova.

Dosarele de aplicare pot fi depuse online, în perioada 12 februarie 2016 – 31 martie 2017, prin intermediul formularelor online.

Proiectele vor fi examinate o dată la două luni pe parcursul întregii perioade de aplicare de către o comisie comună de evaluare OIM / BRD.

Programul DIASPORA ENGAGEMENT HUB nu se va limita la cele 39 de granturi acordate. Mizând pe buna colaborare cu partenerii de dezvoltare și pe implicarea diasporei, pe parcurs numărul subprogramelor și al granturilor va crește.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.