Ce am voie să iau în bagaj când plec peste hotare

  • Ce am voie să iau în bagaj când plec peste hotare
Ți-ai cumpărat o valiză mare, ochelari de soare, costum de baie și multe alte mărunțișuri de care ai nevoie în vacanța meritată. Chiar dacă ai planuri mari pentru călătorie, ai grijă ce pui în geantă. Nu cumva să te trezești cu probleme la vamă și să-ți strici singur tot cheful de odihnă. De asemenea, fii atent cu ce te întorci din străinătate și ce ajunge în bagajul tău! Nu cumva impozitul de import al mărfurilor să te lase fără aer când intri în Moldova.

Ca să te asiguri că nu ai luat cu tine mai mult decât îți permite legea, Centrul NEXUS Chișinău a selectat cele mai importante reguli de care trebuie să duci cont ca să treci cu ușurință vama.

  • 1. Informează-te, cel mai indicat e s-o faci de la prima sursă. Notează-ți numărul de telefon al Centrului de Apel de la serviciul vamal +(373) 22 574 111. La acest număr poți cere informații privind activitatea vamală, dar și consultații cu privire la regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontieră. Cu siguranță vei primi răspuns la toate întrebările tale, de luni până vineri, de la 08:00 la 17:00

 

  •  2. Nu încălca norma legală de a scoate din țară mai multe mărfuri decât ai voie, în alt caz trebuie să achiți taxele prevăzute de lege. Dacă te pornești într-o țară membră a UE, ai grijă să nu iei cu tine mai mult de 200 de țigări și 4 litri de vin. În schimb ai libertatea să ai cu tine cosmetică, ceai, cafea și jucării, care în total nu vor depăși suma de 430 de euro. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, accesează aici.

 

  • 3. Când revii din călătorie, ai grijă să nu cumperi prea multe. Iată câteva dintre lucrurile pe care le poți aduce acasă fără să suporți plăți suplimentare la vamă: două perechi de încălțăminte, o blană, 200 de țigări, 3 ceasuri și 5 litri de bere, lista deplină cu produsele pe care le poți întroduce în țară o găsești aici

 

  • 4. Ia cu tine o sumă de bani care nu depășește cifra de 10.000 de euro. Regula e valabilă atât când ieși din țară, cât și când revii. Acești bani, sau echivalentul lor nu necesită declarații în scris la vamă. Dacă cifra este mai mare, atunci ai nevoie de anumite acte și declarații la frontieră. Pentru mai multe informații vezi pagina de web al serviciului vamal din Republica Moldova.

Informează-te din timp și călătoria ta cu siguranță va fi una reușită. Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.