Cea mai ieftină variantă de cazare

  • Cea mai ieftină variantă de cazare
Când vine vorba de plecarea la muncă peste hotare, cazarea este un subiect sensibil. Pentru a-ți închiria un apartament accesibil și pe placul tău, de cele mai multe ori trebuie să fii la fața locului. În plus ai nevoie de timp pentru căutări. Dacă nu ai rude sau prieteni care să te cazeze pe un timp, iar prețul hotelurilor te bate la buzunar, o soluție temporară ar putea fi hostelurile.

Ce este un hostel? Dacă ai trăit vreodată la cămin vei avea o închipuire generală. Deci, un hostel de obicei reprezintă o clădire mică unde vei găsi dormitoare cu mai multe paturi simple sau supraetajate, toalete (la comun sau pentru fiecare cameră) recepție, bucătărie utilată și în unele cazuri o zonă de socializare (o cameră, două sau o terasă cu canapele, televizor, calculatoare cu acces la internet).

Unele hosteluri au și dulapioare cu lacăt pe care le poți închiria ca să-ți încui lucrurile de valoare. Apropo, în privința siguranței și securității trebuie să iai aminte că în hosteluri recepționerii se împrietenesc cu turiștii și știu exact cine intră și cine iese. Oricum ține-ți actele, banii, telefonul mereu asupra ta, de altfel măsuri de siguranță obișnuite.

Unele hosteluri oferă contra cost posibilitatea de a spăla rufe. Altele au mici restaurante unde poți lua masa la prețuri destul de ieftine. Foarte puține oferă lenjerie de pat și prosoape, așa că mai bine să-ți iai seturile tale.

Cum poți rezerva un hostel online?

Îți sugerăm să vizitezi aceste două site-uri, unde rezervările sunt sigure, iar recenziile mai mult sau mai puțin obiective:

hostelworld.com

hostels.com

Selectează din colțul drept de sus limba dorită și începe navigarea. Poți vedea hosteluri din întreaga lume și alege pe cel care îți convine la preț și condițiile de acomodare.

Și dacă te-ai decis pentru o asemenea opțiune de cazare temporară, e bine să ai la tine confirmarea rezervării printată, atunci când ajungi la destinație. Ți se va cere buletinul sau pașaportul pentru verificare și cel mai probabil că ți se va face o copie.

NICIODATĂ nu-ți lăsa buletinul sau pașaportul la recepție dacă ți se cere. În primul rând, nu au dreptul să păstreze documente de identitate, iar în al doilea rând tu ai nevoie de actul tău asupra ta tot timpul.

Îți reamintim că hostelurile reprezintă una dintre cele mai ieftine variante de cazare, dar ți-o sugerăm ca o soluție temporară. Pe de altă parte, cine știe?

Uneori nimic nu durează mai mult decât o soluție temporară.

P. S. Nu uita să pui ”Like” la pagina noastră dacă ai găsit informații utile și interesante și nu uita că poți mereu să bați la ușa centrelor noastre. Vezi aici contactele. 

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.