Couchsurfing-ul – o metodă ieftină de a călători și a cunoaște oameni noi

  • Couchsurfing-ul – o metodă ieftină de a călători și a cunoaște oameni noi
Îți plac aventurile, călătoriile și vrei să-ți îmbunătățești nivelul de comunicare în limba engleză, dar buzunarul ți-e gol? Stai liniștit, nu ești unicul! Ca tine sunt mii sau chiar zeci de mii.

Da, asta n-are de ce să te bucure, în schimb, alții care au fost odată în situația ta au inventat un sistem ieftin și distractiv de a călători – ”couchsurfing-ul”. Și asta poate fi o soluție bună pentru tine, de ce nu?  Dar hai să-ți povestim ce înseamnă asta și dacă merită să încerci și tu.

Ce înseamnă couchsurfing-ul?

Couchsurfingul-ul este o comunitate globală, care are peste 12 milioane de membri. Aceștia se ajută reciproc să călătorească și să descopere țări și orașe la prețuri foarte mici. Tot de ce ai nevoie este dorință, un rucsac și ceva bani ca să-ți plătești drumul spre locul ales.

Cum funcționează couchsurfing-ul?

Oameni din toata lumea se înscriu pe pagina www.couchsurfing.com cu scopul de a oferi găzduire altor iubitori de a călători. Dar, nu este vorba de un sistem bazat pe  reciprocitate individuală (adică nu ești obligat să primești o persoană la care ai fost găzduit). Vestea cea bună este că membrul comunității nu are voie să ceară bani persoanelor pe care le găzduiește. Sigur, nimeni nu-ți interzice să vii cu un dar, în semn de mulțumire, sau îi poți servi cu o cină!

Poți folosi couchsurfingul dacă:

Te-ai hotărât să mergi într-o țară, să spunem Grecia. Și vrei sa încerci un mod nou de a călători. Ți-ai planificat să cunoști oameni noi, pentru că ești sătul de roiurile de turiști zgomotoși care iau cu asalt aceleași și aceleași monumente, plaje, muzee, ruine, hoteluri și aeroporturi. Vrei informații de la un localnic, care să te ajute să te descurci într-un oraș străin. Și să-ți dea sfaturi despre poliție, bilete pentru transport, mâncarea tradițională, obiceiuri, probleme sociale, viața de noapte etc.

Căutarea pe pagina de web te lasă sa alegi o destinație și statutul oamenilor (yes/maybe/coffee or drink), numărul maxim de oameni pe care-i primesc în casă etc. În funcție de filtrele alese, primești rezultate. Trebuie să citești atent profilul fiecăruia și să decizi pe cine vrei să întâlnești.

Reguli pentru couchsurfing

Dacă vrei să o faci cu succes urmează regulile de mai jos:

1. Completează cât mai bine profilul. Cine ești, ce îți place și ce nu! Sinceritatea este cheia succesului pentru mici victorii.

2. Oferă recomandări deopotrivă oamenilor la care ai stat și celor pe care i-ai găzduit. Pe asta se bazează până la urma toată ideea: recomandările comunității.

4. Învață să ai încredere în oameni.

5. Raportează cazurile și activitățile dubioase. Ajută ecosistemul să rămână curat.

6. Puterea exemplului! Respectă tu regulile couchsurfing-ului și cele de bun simț, în general!

Ține cont de următoarele aspecte:

Couchsurfing nu este un site matrimonial! Cu toate că uneori este confundat...

Verifică temeinic profilul persoanei. Vezi de cât timp există acel profil. Dacă au pus link spre alte pagini web și profiluri sociale: blog, Facebook, LinkedIn etc.

Verifică recomandările, prietenii și orice activitate suspicioasă!

Ai răbdare să te uiți prin poze și să îți faci o idee despre persoana pe care urmează să o cunoști!

Evită oamenii care nu au o poză de profil, descrierile sunt incomplete, nu există referințe și nu corespund cerințelor de găzduire.

Noi îți sugerăm să călătorești inteligent și ieftin. Iar couchsurfing-ul poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani și, totodată, de a savura din plin din plăcerile unei călătorii interesante!

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!

Autor: Natalia Harștea, specialist migrație și dezvoltare NEXUS

sursa foto: stocksnap.io

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.