Cu autobuzul prin Europa – ieftin și comod

  • Cu autobuzul prin Europa – ieftin și comod
Dacă pleci în Europa și ai mai multe destinații de vizitat, zborul cu avionul de fiecare data te poate bate bine la buzunar. În interiorul Uniunii Europene de multe ori e mai convenabil să călătorești cu autobuzul, mai ales că în prezent multe companii oferă autocare confortabile la prețuri rezonabile.

Pentru a vedea care sunt aceste companii, am apelat la oamenii cu experiență, cei pentru care călătoritul a devenit mai mult decât un hobby, a devenit un mod de viață. Astfel, cel mai bun blog de travel din Romania, Imperatortravel.ro, propune următoarele companii:

Pentru Europa

Eurolines este cea mai mare retea de autocare din Europa și are o filială și în Moldova. Ce poate fi interesant pentru tine este Eurolines Pass – un bilet care îți oferă flexibilitate și posibilitatea de a călători între 50 de orașe din toată Europa. Un Europass pentru 15 zile costă de la 185 de Euro, iar pentru 30 de zile – de la 250 de Euro. Tot ce trebuie să faci este să-ți rezervezi bilet pentru prima destinație, iar de acolo călătorești în voia ta. Mai multe detalii găsești aici.

Busabout este competitia mult mai simpatica a Eurolines-ului, după cum menționează Imperatortravel.ro. Acopera cateva țări din Europa Occidentală si Centrală și are oferta de bilet Hop-On / Hop-Off la fel ca și autocarele de vizitat marile orașe… Cumperi una din rutele pe care le găsești aici și te poți da jos oriunde pe parcurs. La bord, vei avea ghizi care să-ți dea informații și idei despre ce să faci într-o anumită destinație, în plus, poți să rezervi prin ei și locuri la hosteluri sau tururi. Sezonul autobuzelor hop-on/hop-off este din mai până în octombrie.

Germania


Berlinlinienbus.  Vrei să incluzi Berlinul in excursia ta? Berlinlinienbus leagă Berlinul de marea majoritate a orașelor germane, dar și de câteva din proximitatea Germaniei. Prețurile încep de la 9 euro pentru curse spre München, Dresda, Hamburg, Paris si Londra. Pe liniile lungi, au stewardese, ziare moca si bagaj inclus.

ADAC – Postbus  Vrea sa fie alternativa cu picioarele pe pământ (sau, mai bine zis, cu roțile pe asfalt) a companiilor aeriene low-cost. Merg cam prin toată Germania, iar în cazul în care cumperi în avans, prețurile pot fi mult mai mici decât cele la tren sau avion.

Franța

IDBUS  – este compania rutiera a Căilor Ferate Franceze. Majoritatea curselor sunt în afara Franței. De exemplu Paris – Bruxelles costă 19 euro. Au și câteva rute interne: Paris–Lille si Paris–Lyon. Autobuzele dispun de wifi gratuit si priza de incarcat laptop, telefon mobil etc.

Spania

ALSA  este cea mai mare companie de autocare din Spania. ALSA este membru al Eurolines, deci poți să-I folosești în conexiune cu alte companii Eurolines. ALSA acoperă cam toată Spania și ajunge și în țări învecinate precum Portugalia, Andorra și Franța.

Marea Britanie

Megabus e una dintre companiile cele mai mari din Europa Occidentală. Poți găsi bilete de autobuz pentru 1 liră sterlină de la Londra spre Bruxelles, Paris sau Amsterdam. Atenție, există și taxe suplimentare, exact ca în cazul companiilor aeriene low-cost – pentru bagaj, mâncare etc., așa că acel preț de o liră poate să ajungă un pic mai mare. Au curse și spre Köln sau Rotterdam, dar Megabus este excelent si pentru calatoriile prin Marea Britanie.

National Express este partenerul Eurolines pentru Marea Britanie. Ca in cazul Megabus, daca te trezești la timp, poți găsi bilete de autobuz și la 1 liră sterlină. În plus, poți obține 2 bilete la pret de 1 bilet pentru numeroase atracții din Londra, Manchester, Bristol sau Birmingham.

Citește articolul integral aici. De asemenea, nu uita să-ți împărtășești experiența. Cu cât mai mult comunicăm, cu atât mai multe aflăm.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.