Cum să trimitem bani acasă: rapid și ieftin?

  • Cum să trimitem bani acasă: rapid și ieftin?
Pentru moldovenii care se află în Spania, Portugalia și Italia: acum puteți trimite bani acasă rapid și necostisitor. Nu trebuie să mergeți la bancă, unde uneori trebuie să plătești un comision dublu cât suma trimisă și nici nu trebuie să-i dați șoferului de microbuz, pentru că poate fi riscant. Trimiteți banii prin poștă și fiți siguri că aceștia vor ajunge la destinație, iar dvs. veți achita comisioane derizorii.

Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la cel mai apropiat oficiu poștal și să solicitați serviciul de transferuri băneşti electronice rapide spre Republica Moldova. Pentru aceasta este nevoie să aveți un act de identitate și să indicați exact adresa destinatarului.

Potrivit lui Serghei Nastas, directorul general ”Poșta Moldovei”, acest serviciu de transferuri bănești între Republica Moldova și Spania, Portugalia și Italia sunt prestate în baza semnării acordului de schimb de mandate băneşti electronice între administrațiile poștale ale țărilor vizate.

După ce achitați tariful pentru serviciul de transfer, informația ajunge la oficiile locale ale Poșta Moldovei în decurs de 5 - maximum 20 de minute. Astfel destinatarul poate ridica suma practic imediat, dacă dorește s-o primească în lei moldovenești. În cazul în care, destinatarul dorește să ridice suma în Euro, atunci va trebui să se ducă la oficiul poștal în a doua jumătate a zilei sau, cel târziu, a doua zi dimineața.  

Tarifele pentru fiecare țară variază în funcție de sumele trimise, dar sunt mult mai joase decât cele din bănci sau ale serviciilor internaționale de transfer.

Spania: 5 - 25 de Euro, suma maximă ce poate fi remisă fiind de 2500 de Euro.

Portugalia: 4 - 46 de Euro, suma maximă remisă fiind de 2500 de Euro.

În Italia acest serviciu funcționează începând cu luna octombrie a anului 2014, iar tariful este unul standard - 5 Euro, suma maximă ce poate fi transmisă fiind de 1000 de Euro.

Dacă aveți rude în Moldova, în special care locuiesc în sate, acest serviciu este foarte comod și nu numai mulțumită tarifelor joase, ci și din punct de vedere al primirii banilor. Destinatarul nu este nevoit să se deplaseze la centrul raional la bancă, ci merge la oficiul poștal din localitate.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ni le adresați. De asemenea, puteți apela la linia fierbinte a Poștei Moldovei, care lucrează de luni până vineri, de la 08:00 până la 17:00:

+373 22 27 00 44

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.