Din 2015 noi reguli de angajare în câmpul muncii în Rusia

  • Din 2015 noi reguli de angajare în câmpul muncii în Rusia
ATENȚIE! Începând cu ianuarie curent s-au înăsprit regulile de intrare și mai ales de angajare în câmpul muncii în Federația Rusă. Dacă până acum lucrătorii migranți trebuiau să plătească cote pentru permisele de lucru, de acum încolo ei sunt obligați să obțină patente, într-un termen de maximum 30 de zile. Ce documente trebuie să prezentați, care sunt costurile acestor patente și ce proceduri urmează să întreprindeți, citiți în cele ce urmează.

Pasul 1:
La trecerea frontierei ruse, trebuie OBLIGATORIU să indicați în Cartea Migrațională drept scop al vizitei – angajarea în câmpul forței de muncă. În caz contrar, va fi imposibil să depuneți cererea de eliberare a patentei.

Pasul 2:
Din momentul intrării în Rusia, aveți la dispoziție fix 30 de zile pentru a depune cererea de eliberare a patentei. Dacă nu reușiți, amenzile vor fi usturătoare: de la 10 până la 15 mii de ruble, potrivit lui Dimitrii Demidenko, șeful adjunct al Departamentului de organizare a lucrului cu cetățenii străini de pe lângă Serviciul Federal al Migrației din Rusia (SFM). Chitanța de achitare a acestora se anexează la documentele depuse odată cu cererea pentru patentă.

Deci, ce documente anume trebuie să depuneți?

1. Cerere de eliberare a patentei
2. Pașaportul
3. Cartea Migrațională, unde ați indicat că scopul vizitei este angajarea în câmpul muncii
4. Document de înregistrare la locul de reședință (înregistrarea la oficiile locale ale SFM)
5. Bonul de casă pentru achitarea taxei pentru patentă
6. Polița de asigurare medicală, care-i asigură migrantului oferirea serviciilor medicale de urgență
7. Certificatele medicale cu privire la lipsa anumitor boli (dependenţă de droguri şi altor boli din lista stabilită), precum și cei infectaţi cu HIV
8. Certificat cu rezultatele testării la limba rusă, istoria Rusiei şi bazele legislaţiei FR.
9. Fotografii 3X4
10. Nu uitați să anexați chitanța de plată a amenzii, în cazul în care ați depășit termenul de 30 de zile

Cât costă patenta de muncă?

1568 de ruble este prețul de bază al unui patent stabilit pentru anul 2015, dar atenție la această sumă subiecții federației vor adăuga coeficientul lor. De exemplu, prețul patentului pentru lucru la Moscova va fi de 4000 de ruble.

Potrivit lui Dmitrii Demidenko, prețul patentului va varia în funcție de nevoile braţelor de muncă ale migranţilor în regiune. De asemenea, el a comunicat că în urma modificărilor recent adoptate ale Legii cu privire la statutul cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse, sunt pentru prima dată indicate motivele, în baza cărora va putea fi anulată o patentă sau să se refuze eliberarea acesteia. Aceste motive reprezintă diverse infracțiuni, urmărirea penală repetată, o serie de boli infecțioase și altele. Iată de ce migranții trebuie să prezinte dovezi ale absenței cazierului judiciar, achitării impozitului pe venit a persoanelor fizice, certificate medicale și polița de asigurare medicală benevolă.

Luați aminte! Efectuarea tuturor acestor documente implică cheltuieli aferente prețului de bază al patentei, astfel încât aceasta în cele din urmă poate să ajungă să coste aproape 50 de mii de ruble pentru un an de muncă în Rusia, potrivit portalului independent migrant.ferghana.ru.


Sunt valabile permisele de lucru eliberate în 2014?
Da, sunt. Permisele de muncă, perfectate în anul 2014 vor rămîne în continuare valabile, până la expirarea termenului, dar, atenție, ele NU vor mai putea fi prelungite. Deci, după expirarea termenului, trebuie să depuneți cerere de patentă și să urmați procedurile descrise anterior.

În articolele ce urmează vă vom informa mai detaliat despre examenele de cunoaștere a limbii ruse, precum și despre polița de asigurare medicală benevolă.

PS. Dacă consideri acest material util, distribuie-l pe rețelele de socializare.

 

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.