Emigrare în Quebec? NEXUS te ”luminează” - vino și te informează!

  • Emigrare în Quebec? NEXUS te ”luminează” - vino și te informează!
La începutul lunii iunie am făcut primul seminar dedicat programului de emigrare în Canada - „Express Entry”. V-am povestit în detaliu despre procedura legală de obținere a vizei de reședință în partea anglofonă.

Și pentru că mulți dintre voi ați cerut să aflați și despre emigrarea în partea francofonă, am pregătit un eveniment nou pentru voi.

Pe 27 iulie te așteptăm ”să facem lumină” în programul de emigrare în Quebec.

Mihai Cebotari, expertul NEXUS în migrație și dezvoltare, va fi călăuza ta. Dar până să ajungi la eveniment, la care  vei afla răspuns la toate întrebările despre emigrarea în provincia Quebec, Mihai vine cu un ghid practic despre unde să te informezi, cum să te informezi și ce trebuie să faci.

1. Informează-te și pregătește-te.

Înainte de a începe procedura de înscriere în program, informează-te din surse oficiale. Vezi care sunt etapele, ce cheltuieli implică și care sunt șansele tale de a fi selectat și de a obține viza. Această recomandare vine din partea  autorităților din Quebec.

2. Fă testul online și vezi care sunt șansele tale de selectare

ACEST test online - cu ajutorul lui poți vedea dacă te califici și dacă poți intra în program. Testul nu este unul obligatoriu și nici nu este o garanție, dar îți permite să vezi la ce etapă te afli, ce mai ai de îmbunătățit, schimbat etc.

3. Înregistrează-ți profilul pe ”mon project Quebec”

Înainte de a se deschide opțiunea de înscriere în program, trebuie să-ți înregistrezi profilul pe „mon project Quebec”. Profilul se completează ușor, n-ai nevoi de acte. Ai nevoie doar să cunoști limba franceză.

4. Aștepți să se deschidă programul

Când guvernul canadian anunță că programul este deschis, trebuie să trimiți profilul completat. Din cei care încarcă formularele, sunt acceptate primele 5 000 de persoane care au reușit să expedieze la timp profilul. Principiul lor de lucru este simplu – primul venit, primul servit. Evident, sunt avantajați candidații cu punctaj mare care au reușit să se înscrie la timp.

Până în acest an posibilitatea de depunere a actelor era de două ori pe an. Din acest an, abia în toamnă o să apară această opțiune, deci în acest an programul se va deschide o singură dată.

N.B. Punctajul maxim nu-ți garantează faptul că vei fi selectat. Spre deosebire de programul „Express Entry”, unde se cere punctaj maxim, aici se cere rapiditate și înregistrare la timp. Ceea ce înseamnă că trebuie să fii printre primii 5 000 de participanți.

5. Achiți taxa de participare

După ce completezi profilul și-l trimiți la deschiderea programului, peste o lună îți vine o notificare prin care ți se cere să plătești costul de participare la program (779 de dolari canadieni pentru candidatul principal și alte taxe prevăzute pentru membrii familiei).

6. Primești lista cu actele necesare

După ce te-ai înregistrat pe pagina oficială a programului și ai primit confirmarea pentru participare, ți se trimite o listă cu acte necesare pe care trebuie să le aduni în decurs de trei luni. Actele pe care trebuie să le ai pentru obținerea vizei sunt cerute în mod individual din partea statului canadian. Pachetul de acte pe care trebuie să-l depui este personalizat. Există o listă obligatorie, precum ar fi certificatele de naștere ale copiilor, certificatul de căsătorie, buletinele de identitate, dar, în mare parte, lista de acte poate fi diferită de la caz la caz.

7. Treci un examen medical  

Guvernul canadian îți cere să treci un test medical în Chișinău, pe care îl faci la Organizația Internațională a Migrației (OIM). Scopul testului este ca să depisteze să nu ai boli periculoase - precum  tuberculoză, hepatită etc. Apropo, dacă starea sănătății tale nu corespunde criteriilor de selecție canadiană, ai șanse mari să fii exclus din program și să nu ți se acorde viza, chiar dacă ai fost selectat în prima etapă și ai achitat taxa de participare.

8. Îți iei viza de reședință

După ce încarci la timp toate actele necesare și îți este validat profilul, achiți sumele cerute de canadieni și îți iei viza.

9. Cumperi bilet de avion și pleci în Canada.

Dacă ai trecut toate etapele de completare, selectare, ai achitat și ai primit viza, ești liber să pleci în Canada. Apropo, dacă ai nevoie de bilet de avion te putem ajuta și la acest capitol.

Acest ghid scurt (și nu chiar) este doar o mică părticică din programul complex de emigrare în Quebec. Ca să afli detalii despre cum să acumulezi mai multe puncte, care este candidatul perfect, termenele de așteptare, prețuri legale etc,  vino pe 27 iulie, ora 18:30, la seminarul nostru.

Da, nu uita să cumperi bilet de pe iTicket. Numărul locurilor este limitat (20 de persoane).

Te așteptăm să te ”luminăm”

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.