Locuri de muncă în UE? Aici!

  • Locuri de muncă în UE? Aici!
Peste 1 milion de locuri de muncă vacante! Aproape 3 000 de angajatori! 1 000 de consilieri care te vor ajuta să-ți găsești un job potrivit pentru tine! Nu este o șmecherie, ci o realitate. Vrei să afli mai multe?

Intră pe portalul EURES - portalul Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă! În colțul drept de sus, poți selecta orice limbă îți este convenabilă.

Portalul este o resursă amplă atât pentru angajatori, cât și pentru cei în căutarea unui loc de muncă, inclusiv proaspăt absolvenți. Noi însă ți-am venit în ajutor. Astfel, dacă te interesează ce locuri de muncă sunt disponibile, fă clic aici, selectează detaliile de căutare și vei putea accesa posturile vacante din 31 de ţări europene, actualizate în timp real.

Locurile de muncă prezentate pe portalul EURES provin de la membrii şi partenerii EURES, în special de la serviciile publice europene de ocupare a forţei de muncă.

Câteva indicii pe care trebuie să știi înainte de a începe căutarea:

Deşi majoritatea detaliilor referitoare la locurile de muncă, de pildă tipul de contract, experienţa necesară şi nivelul de studii cerut etc. sunt traduse în toate limbile UE/SEE, acest lucru nu este valabil şi pentru denumirea postului sau pentru textul anunţului. Astfel, o căutare după cuvânt cheie care foloseşte cuvinte cheie dintr-o anumită limbă nu va identifica neapărat toate posturile vacante disponibile în baza de date. De exemplu, dacă faceţi o căutare după cuvântul „ospătar” în limba engleză (waiter), probabil nu veţi găsi aceleaşi anunţuri care pot fi găsite folosind acelaşi cuvânt cheie din limba franceză (serveur). Cu toate acestea, categoriile predefinite ca „profesie”, „experienţă necesară”, „loc” etc. acoperă toate versiunile lingvistice disponibile.

EURES este mult mai mult decât portalul pentru mobilitatea forţei de muncă. El dispune de o reţea umană formată din peste 850 de consilieri EURES care se află în contact zilnic cu solicitanţii de locuri de muncă şi angajatorii din întreaga Europă.

Dacă te afli într-o țară europeană și ai cetățenia unui stat membru al UE, creează-ți contul tău personal pe EURES.

Ce-ți va oferi acest lucru? Poți crea şi păstra în memorie profiluri de căutare şi poți primi notificări prin e-mail atunci când apar locuri de muncă ce corespund profilului tău. De asemenea poți crea CV tău on-line, serviciu disponibil în toate limbile UE, făcându-l cunoscut consilierilor EURES şi angajatorilor înregistraţi la EURES.

Serviciul My EURES este GRATUIT, atât pentru solicitanţii de locuri de muncă, cât şi pentru angajatori. Află mai multe aici.

Dacă ai nevoie de consultanță în privința serviciilor EURES, poți apela la Centrul de Informare despre Piața Muncii:

Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 90, Chișinău 

Program de lucru: luni-vineri: de la 8:00 până la 17:00

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.