NEXUS ajută tinerii să fie pregătiți

  • NEXUS ajută tinerii să fie pregătiți
  • NEXUS ajută tinerii să fie pregătiți
  • NEXUS ajută tinerii să fie pregătiți
Direct sau indirect, migrația a devenit o parte din viața fiecărui cetățean din Republica Moldova. Pentru ca experiența migrației să fie una pozitivă este foarte important să pleci pregătit și informat.

Tinerii de la Centrul de Reintegrare Socială a Tinerilor CREDO din orașul Ungheni își văd viitorul, mai mult sau mai puțin, legat de migrație. Auzind din diverse surse că Centrul NEXUS Ungheni este cel mai oportun loc unde ar putea să se adreseze pentru a obține informații despre migrație, un grup de beneficiari însoțiți de doi pedagogi sociali au vizitat echipa noastră de la Ungheni.

Gazdele au fost foarte receptive și i-au atras pe tineri într-o discuție interactivă, în care tinerii au avut posibilitatea să pună orice întrebare, primind un răspuns detaliat. Astfel, ei au înțeles cât de important și prețios este sloganul NEXUS: „migrează pregătit, revino mulțumit”.

Directorul Centrului, Andrian Cheptonar le-a sugerat elevilor să pună mare accent pe studierea limbilor străine întrucît acesta este un mare atu în momentul în care intenționezi să pleci într-o țară străină.

„Cunoștințele de bază, dar și cele mai importante, le obțineți în școală. De aceea acum trebuie să depuneți maxim efort să studiați limbile străine cît mai bine”, i-a sfătuit directorul Andrian Cheptonar.

Tinerii și pedagogii acestora s-au arătat foarte mulțumiți de informațiile primite și au declarat că vor apela la Centrul NEXUS în momentul în care își vor planifica o plecare pe termen lung sau scurt peste hotarele țării.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.