Noi iubim arta, dar tu?

  • Noi iubim arta, dar tu?
  • Noi iubim arta, dar tu?
  • Noi iubim arta, dar tu?
Acesta este sloganul proiectului pe care l-a inițiat unul din clienții care a pășit pragul Centrului NEXUS Chișinău. În cele ce urmează citiți istoria unui moldovean migrant într-atât de pasionat de ceea ce face, încât a hotărât să transforme această pasiune într-un stil de viață. Istorie pregătită de către consultantul nostru, Tinca Bîlici.

Nicolae Leontiev este un tânăr pentru care arta este mai mult decât o profesie – este un destin. Artist de cor în cadrul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Nicolae cunoaște nu din auzite ce este dorul de casă. Pentru a-și urma visul de a deveni artist, acesta a urmat calea până la Cluj unde a dedicat 6 ani studiilor superioare în domeniul muzicii.

Odată revenit acasă, el și-a propus să contribuie la promovarea și dezvoltarea artei în Republica Moldova, precum și să pună bazele unei colaborări la nivel internațional, cu artiști din diverse țări.

”Republica Moldova se află într-o puternică criză motivaţională. Pentru a schimba acest aspect avem nevoie să schimbăm mentalitatea, iar acest lucru este posibil doar prin investirea, susţinerea şi dezvoltarea educaţiei şi culturii. Proiectul dat susţine şi promovează una dintre aceste mari categorii, şi anume arta”, a menționat Nicolae.

Ideea se cocea tot mai mult, dar care sunt pașii pentru a transforma teoria în practică? Aici i-a venit în ajutor echipa NEXUS Chișinău, pe care a întâlnit-o în cadrul Orășelului European 2015 organizat cu ocazia Zilei Europei. Nicolae a aflat care sunt centrele ce oferă cursuri de instruire în domeniul scrierii proiectelor, procedura de înregistrare a unei asociații obștești, precum și lista programelor existente în Republica Moldova care finanțează proiecte ale ONG-urilor în domeniul culturii.

Având informația la mână, Nicolae a și demarat acțiunile care îl vor duce spre îndeplinirea obiectivelor sale. El a redactat documentul de proiect și a inițiat o campanie de strângere de fonduri. Îndemnat de consultanții centrului NEXUS Chișinău, Nicolae a apelat la partenerii NEXUS – Centrul Național de Asistență și Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT. În cadrul cursurilor oferite, el va beneficia de toată informația pentru organizarea unui bun management al asociației căreia urmează să-i pună bazele.

Nicolae este optimist în ceea ce privește realizarea planului său, astfel că după ce va urma pașii necesari pentru înregistrarea asociației obștești, acesta este hotărât să apeleze la finanțare prin intermediul unuia din programele sugerate de echipa NEXUS Chișinău. Și, întrucât este la început de drum, noi suntem oricând bucuroși să oferim suportul și asistența de care va avea nevoie, ușile Centrului NEXUS Chișinău fiind mereu deschise.

P. S. Pe final nu ne rămâne decât să adăugăm că acesta este unul din multele exemple prin care ajutăm clienții noștri. Oricare ar fi întrebarea pe care o aveți referitor la plecarea peste hotare, fie rudele, prietenii care se află deja acolo, fie revenirea acasă, fiți sigur că noi vom găsi răspunsul - simplu, gratis, prietenos.

 

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.