Peste 200 de tineri au aflat cum să-și ia bursa!

  • Peste 200 de tineri au aflat cum să-și ia bursa!
Studiile în străinătate sunt și ele o formă a migrației. Și așa cum motto-ul nostru este ”migrează pregătit, revino mulțumit” am decis să oferim cât mai multe informații despre programele care oferă burse pentru Republica Moldova. Și pentru că avem prieteni de încredere care pot să împărtășească informație de calitate, în mod gratuit, am decis să facem această conexiune între ei și voi, cei care vă doriți să studiați peste hotarele țării.

Timp de două ore peste 200 de tineri au ascultat cu atenție, au luat notițe și au pus întrebări partenerilor noștri de la  Ministerul Educației, Programul Erasmus+ în Moldova, Alianța Franceză, Centrul de Informații Universitare, Serviciul German de Schimb Academic, Consiliile Americane pentru Educație Internațională și Biroul pentru Relații cu Diaspora. Tinerii au vrut să afle atât despre studiile pentru licență, doctorat, cât și despre programele de schimb școlar și profesional.

Partenerii evenimentului ”Ia-ți bursa” au vorbit despre toate programele disponibile pentru anul de învățământ 2017-2018 și 2018-2019. Dar în majoritatea cazurilor, depunerea dosarelor, dar și selectarea candidaților pentru anul 2017-2018, deja s-a încheiat. Așa că discuțiile s-au axat mai mult pentru următorul concurs, care, de obicei începe în toamnă. Ceea ce înseamncă că viitorii candidați au suficient timp să aleagă țara de destinație și să pregătească pachetul de documente necesar.

Dintre cei prezenți la eveniment, unii deja au reușit să-și selecteze facultatea și țara în care vor să migreze pentru studii și mai au nevoie doar de un scurt ghid. Alții, abia au luat cunoștință de programele în cauză și acum urmează să-l aleagă pe cel potrivit.

Mihaela Bețivu, una dintre participante, ne-a spus că a adunat o mulțime de lucruri și sfaturi utile pe care cu siguranță le va pune în practică. Tânăra a mai adăugat că e foarte bine ca liceenii și studenții să aibă cât mai mult acces la așa gen de informații. Și deși i s-au părut atractive toate programele, n-a reușit deocamndată să aleagă ceva, dar deja știe unde trebuie să se adreseze ca să ceară ajutor.

Cei prezenți au aflat direct de la surse despre regulile de depunere a dosarelor, etapele și modul în care pot participa la concursurile pentru burse.

”Am încercat să plec la studii peste hotare prin Programul Erasmus+, dar din păcate n-am reușit. Dar nu-mi pierd speranța, acest eveniment chiar m-a ajutat, am luat o mulțime de lucruri utile. Mi-am fixat toate programele. Și mi-am propus să învăț limba germană sau limba franceză. Eu cunosc limba engleză bine, dar mi se pare că dacă știi mai multe limbi, ai mai multe oportunități.” Ne-a spus studenta la jurnalism, Cristina Nosatîi.

Prieteni, vă reamintim, dacă n-ați reușit să ajungeți la evenimentul ”Ia-ți bursa”, puteți oricând veni la Centrele NEXUS să cereți informații și detalii despre studiile în străinătate.

Serviciile de informare NEXUS sunt gratuite, apelați cu încredere. Vă așteptăm la noi și mulțumim că sunteți alături.

Doar cu NEXUS, migrează pregătit, revino mulțumit. 

Vezi și imagini video de la eveniment.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.