Top 5 motive pentru care SUA nu-ți va da Green Card-ul

  • Top 5 motive pentru care SUA nu-ți va da Green Card-ul
Crezi că dacă ai fost extras la loteria Green Card ai și obținut minunatul document? Nu te grăbi! Există o mulțime de motive pentru care ai putea fi refuzat de autoritățile SUA. Iar ca să nu-ți faci iluzii deșarte, azi îți prezentăm top 5 motive pentru care solicitarea de a primi Green Card îți poate fi respinsă, indiferent din care țară ai fi.

1. Din cauza stării de sănătate

Un examen medical destul de amănunțit este solicitat de către autoritățile SUA. Rezultatele acestuia pot servi drept motiv pentru un refuz. Dacă se constată că ești purtătorul unor infecții periculoase, sau că nu ai vaccinurile obligatorii enumerate de statul american, fie refuzi sau nu poți să le primești într-un anumit termen, ești respins de SUA. În cazul persoanelor cu dizabilități mentale sau care au avut probleme cu drogurile sau alcoolul, răspunsul pentru obținerea Green Card-ului poate fi – ”NU”

2. Ești recidivist sau ai antecedente penale

Dacă ai comis în trecut careva infracțiuni penale, în special cele pentru care ai ispășit pedeapsa cu închisoarea, fie și pentru o perioadă scurtă de timp, este mare probabilitatea ca Green Card-ul să îți fie refuzat. Astfel, dacă ai comis infracțiune din domeniul prostituției, omoruri, violențe, escrocherii, trafic de droguri sau de ființe umane etc, fii sigur că nu vei primi un Green Card. În formularele de înscriere sunt incluse în mod obligatoriu o mulțime de întrebări referitoare la trecutul infracțional.

3. Nu ai respectat politica migrațională a SUA

Dacă ai intrat pe teritoriul SUA ilegal, indiferent prin  ce metodă, sau dacă ai stat pe teritoriul SUA mai mult decât ai avut dreptul în mod legal, ai încălcat prevederile duratei vizei, atunci mai mult ca sigur vei primi un refuz.

4. Nu îndeplinești cerințele formularelor pentru înscrierea la Green Card

Pentru înscrierea la Green Card SUA va trebui să îndeplinești o mulțime de formulare și cereri, dar și să prezinți o serie de documente. În cazul în care nu vei completa corect formularele sau nu vei prezenta copiile la anumite documente sau originalul, atunci când ți se cere, intri în categoria celor cu refuzuri.

5. Nu te-ai prezentat la interviu

Odată ce ai îndeplinit cu succes toate formularele și le-ai depus împreuna cu tot pachetul de documente la autoritățile SUA vei fi programat pentru un interviu unde vei răspunde la mai multe întrebări, dar și ți se va lua amprentele. Fii foarte atent cu data când trebuie să te prezinți la aceste interviuri. Odată ce ai fost invitat și nu te-ai prezentat este o mare probabilitate să fii respins.

Iar ca să fii sigur că ai respectat toate regulile impuse de statul American, vino la atelierul  ”Green Card? Înregistrează-te singur. Noi îți arătăm cum”, organizat de Centrul NEXUS Chișinău. Acolo ți se va răspunde la toate întrebările și, dacă va fi nevoie, vei fi ajutat să completezi formularul.

Pentru înscriere la seminar sună la  060 66 96 36 sau înregistrează-te pe pagina noastră de web: nexusnet.md. Noi te așteptăm.

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit. 

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.