Un vis realizat cu o bună pregătire de la NEXUS

  • Un vis realizat cu o bună pregătire de la NEXUS
  • Un vis realizat cu o bună pregătire de la NEXUS
Nu-și putea vizita fiica și nepoțica nou-născută deoarece credea că are interdicție de a intra în țara unde se aflau cele două ființe dragi. Este istoria unei moldovence care devenind clienta noastră a reușit mult visata vizită peste hotare. Urmează și istoria ei relatată de Andrian Cheptonari, directorul NEXUS Ungheni.

Aurelia a aflat despre NEXUS într-o zi de martie, când pe dealurile Corneștilor baba Odochia își scutura ultimul cojoc. În Ungheni era cald și frumos, iar în Cornești echipa NEXUS a fost prinsă de o ninsoare de toată frumusețea.

Sandu, un client NEXUS mai vechi și călăuza noastră în sat a insistat să ajungem și la Aurelia, întrucît, zicea el, are ea o istorie mai specifică și după părerea lui, NEXUS ar fi fost ultima instanță care să o ajute.

Vorba e că în urmă cu trei ani, mamei Aureliei, doamnei Tatiana i-a fost aplicată interdicția de intrare în România pe o durată de 5 ani pentru o încălcare minoră a regimului punctului vamal. Între timp, fiica ei mai mare, adică sora Aureliei, care deja de mai mulți ani se află la muncă în Spania, a născut o nepoțică, iar doamna Tatiana credea că nu are posibilitatea să o viziteze, din motiv că România, la fel ca și Spania, este stat membru al Uniunii Europene, interdicția de intrare în România fiind aplicată automat și în cazul Spaniei.

Doamna Tatiana a încercat să afle dacă ceea ce considera ea este și adevărat. S-a adresat și unor autorități oficiale ale statului Român. Își dorea enorm să-și revadă fiica și să-și cunoască nepoțica. Funcționarul, pe care l-a contactat, i-a răspuns probabil fără a se documenta în prealabil că interdicția de a intra în România este valabilă și pentru Spania. Astfel Tatianei nu-i mai rămânea nimic altceva decât să aștepte să mai treacă doi ani pentru a-și vizita fiica. 

NEXUS a înregistrat solicitarea și a început cercetările, aflând în final că interdicția de intrare în România NU se aplică Spaniei. Dacă România ar fi fost stat membru al spațiului Schengen (cum este Spania) – atunci, da, într-adevăr, doamna Tatiana nu ar fi avut ocazia în următorii doi ani să-și revadă oamenii dragi.

I-am comunicat neîntârziat clinetelor noastre vestea bună. Inițial și doamna Tatiana și fiica ei, Aurelia se temeau să se bucure… Părea prea frumos să fie adevărat. Cel mai mare vis al mamei – de a-și revedea fiica după o perioadă foarte îndelungată de dor și a-și vedea nepoțica – părea a fi aproape realizat.

Și totuși ambele aveau dubii, până nu au primit răspunsul scris la solicitarea lor, care conținea și un document oficial de la Poliția de Frontieră a României, în care sub semnătura inspectorului general – chestorul de poliție, Ioan Buda se confirma că doamna Tatiana este liberă să meargă în Spania, dar fără a tranzita România.

Bucurie nemărginită, lacrimi de fericire în ochii ambelor doamne și o bună ocazie pentru doamna Tatiana să devină și ea client NEXUS. Domniei sale consultantul NEXUS i-a găsit și achiziționat un bilet de avion tur-retur, cu destinația Madrid, i-a explicat detaliat despre condițiile de intrare în spațiul Schengen, în baza pașaportului biometric.
I-am urat drum bun, am cuprins-o prietenește. Apoi am avut toți emoții pentru doamna Tatiana, pînă cînd nu ne-a contactat prin Skype din Spania și ne-a confirmat că a ajuns cu bine și că și de această dată NEXUS și-a îndeplinit misiunea cu brio.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.