Vindem artă, nu oameni!

  • Vindem artă, nu oameni!
  • Vindem artă, nu oameni!
  • Vindem artă, nu oameni!
  • Vindem artă, nu oameni!
  • Vindem artă, nu oameni!
  • Vindem artă, nu oameni!
Tot raionul Cahul cutreierat în lung și-n lat - peste 1700 de km parcurși - și toate astea cu un singur scop: de a vinde artă, nu oameni! Timp de trei săptămâni echipa NEXUS Cahul împreună cu voluntarii locali din cadrul ATIP Moldova au desfășurat o campanie de informare anti-trafic de ființe umane cu genericul ”Vindem artă, nu oameni!”.

Campania a început cu un tur prin școlile și liceele din 22 de localități ale raionului Cahul. Echipa noastră împreună cu voluntarii de la ATIP Moldova au discutat cu peste 800 de elevi, explicându-le ce responsabilitate enormă implică de fapt plecarea peste hotare și cum poate fi prevenit traficul de ființe umane.

”Până în prezent în școala noastră nu s-a vorbit despre asta, spune Florea Vica, eleva gimnaziului din s. Manta, iar odată cu acest seminar mulți dintre noi cred, sau cel puțin sper că s-au pus pe gânduri asupra unei întrebări cruciale: ”în cine pot avea eu înredere?””.

A urmat o expoziție de artă organizată pe 18 octombrie, în incinta Teatrului B. P. Hașdeu din Cahul în cadrul căruia au fost expuse peste 120 de lucrări: desene, poezii, obiecte hand-made ș. a. Prin creațiile lor, tinerii  și-au exprimat în diferite moduri atitudinea vizavi de migrație, unii mai cu regret, alții dimpotrivă. Nici Centrul NEXUS Cahul n-a rămas fără atenție, primind un mic omagiu în versuri de la o tânără participantă:

NEXUS - un program perfect.

Îți spune totul direct.

Te informeaza mereu

Ca sa nu dai de greu.

Dacă ai vreo problemă,

NEXUS rezolvă orice dilemă.

Migrează tu corect,

Fara sa ai vreun regret.

Sorina Goropcianu, s. Badicul Moldovenesc

 

Apoi participanții la expoziție au mers la teatru pentru a viziona piesa ”Vine apa”, unii dintre ei fiind de fapt pentru prima dată la spectacol. Transportarea acestor copii a fost posibilă mulțumită unei cooperări fructuoase dintre organizatorii campaniei și Direcția Generală Învățământ a raionului Cahul, care a oferit 3 microbuze, iar compania de construcții Ghebhardt SRL, partnereul NEXUS Cahul a oferit motorină.

Campania a culminat cu un concert incendiar în seara zilei de 18 octombrie, în Piața Horelor din Cahul, unde mii de cahuleni s-au adunat pentru a asculta prestația tânărului artist Kapushon, dar și discursurile vizavi de migrație și prevenirea traficului de ființe umane ale dnei. Elena Bacalu, președintele Consiliului Consultativ, al dlui Nicolae Dandiș, primar al or. Cahul, precum și din partea organizatorilor- NEXUS Cahul și ATIP Moldova.

Piața Horelor din Cahul a fost umplută până la refuz, asta pentru că mii de tineri și adolescenți au venit să cânte împreună cu artistul. Nouă nu ne rămâne decât să ne bucurăm că am ajuns la inima acestor copii și i-am făcut să conștientizeze cât de importanți sunt pașii pe care trebuie să-i facă atunci când eventual se vor gândi la migrație.

Aducem sincere mulțumiri partnerilor camnpaniei: Consiliul Raional Cahul, Primaria Cahul, Teatrul B. P. Hașdeu, AIESEC si Ghebhardt SRL.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.