Centrele NEXUS din Cahul și Ungheni au sărbătorit Zilele Diasporei

  • Centrele NEXUS din Cahul și Ungheni au sărbătorit Zilele Diasporei
  • Centrele NEXUS din Cahul și Ungheni au sărbătorit Zilele Diasporei
Deși luna august s-a terminat și Zilele Diasporei au rămas și ele în urmă, noi încă mai simțim emoțiile acestor evenimente. Dacă la Chișinău și la Edineț am marcat Zilele Diasporei în perioada 19-21 august, atunci Centrele NEXUS din Ungheni și Cahul au făcut-o pe 27 și 28 august.

Zilele Diasporei la Cahul 

De Ziua Independenței, la Cahul a fost mare eveniment. Locuitorii orașului au sărbătorit două zile importante pentru țara noastră: 25 de ani de independență și întâlnirea cu moldovenii migranți, reveniți acasă la final de vară.

Centrul NEXUS Cahul s-a bucurat de această ocazie de a comunica, informa și de a-i cunoaște pe moldovenii plecați peste hotare.

Pentru acest eveniment, fetele au pregătit materiale promoționale, au răspuns la sute de întrebări despre migrație și au ascultat poveștile de viață ale celor plecați.  

Printre mulțime, o femeie a ținut să împărtășească cu echipa NEXUS bucuria pe care o simțea pentru fiica ei, care a participat la Programul DOR 2016 (copiii din Diaspora)

Atât potențialii migranți, cât și cei aflați peste hotare pe termen lung, au fost surprinși de activitatea noastră. Totuși, cea mai mare surpriză a fost la final, atunci când peste 300 de oameni s-au îndulcit din tortul NEXUS, care a cântărit mai bine de 30 de kg.

Zilele Diasporei la Ungheni

Și orașul Ungheni a îmbrăcat haine de sărbătoare, pe 27 și 28 august. În premieră pentru acest oraș au fost marcate Zilele Diasporei. Acestea au avut scop încurajarea dezvoltării locale prin așa zisa “repatriere” a unghenenilor plecați peste hotare. Locuitorii orașului au fost și sunt îndemnați să investească în localitatea natală și să împărtășească din experiența și viziunile inovative pe care le-au acumulat în străinătate.

Cu acest prilej, Centrul NEXUS Ungheni și Centrul NEXUS Rezina (care a mers la Ungheni special ca să învețe de la colegii lor ce înseamnă munca la NEXUS) au răspuns la o mulțime de întrebări despre migrație și le-au spus ”bun venit” moldovenilor reîntorși din străinătate. Iar copiii prezenți la eveniment au fost înveseliți cu câte un balon și câte o pungă cu daruri de la NEXUS.

Pe de altă parte și noi am reușit să punem mai multe întrebări celor prezenți la eveniment, astfel, am reușit să completăm peste 50 de chestionare, care au abordat același subiect: migrația. Cei care au acceptat să răspundă s-au ales și ei cu câte o punguță cu daruri de la NEXUS.

O altă activitate din cadrul aceluiași eveniment a fost masa rotundă organizată de către Primăria orașului Ungheni împreună cu Asociația “Unghenenii de pretutindeni”, cu participarea migranților și băștinașilor plecați din localitate, oaspeților invitați de peste hotare și autoritățile publice locale.

NEXUS Ungheni a venit cu o prezentare pentru participanți, despre activitățile și serviciile Centrului, precum și posibilitățile de colaborare.

Iar mesajul prezentării noastre a fost unul simplu, dar util, doar cu NEXUS migreză pregătit, revino mulțumit!

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.