Cum pot obține acces la fondurile nerambursabile?

  • Cum pot obține acces la fondurile nerambursabile?
Iată întrebarea pe care ne-o adresează fiecare al doilea client, în mare parte migranții reîntorși. Cuvântul cheie din această întrebare este CUM. Adesea nu este destul să informăm oamenii despre existența diverselor programe de finanțare, întrucât ”a ști” că există asemenea oportunități e una, ”a ști” cum să le aplici în viață e cu totul altceva.

Uneori se întâmplă ca cei care doresc să participe la programele de granturi nici măcar nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Alteori ideea proiectului/afacerii este foarte bună, dar prezentarea ei pe pagină – deci propunerea de proiect în sine sau planul de afaceri – să nu corespundă cerințelor minime. Când sunt respinși la selecție, puțini se întreabă care sunt motivele de facto, invocând clasicul ”nănășism și cumetrism”.

Din aceste considerente suntem foarte bucuroși să anunțăm apariția pe piața Republicii Moldova, și mai ales pe platforma NEXUS, a unei companii românești care recent și-a deschis filiala la Chișinău. Acces Project Investments (API) este o companie de consultanță în management, având o experiență de peste 10 ani în scrierea și implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Zilele astea ne-am strâns călduros mâinile, devenind parteneri.

Pe pagina Filialei Republicii Moldova deja puteți găsi informații despre programele de finanțare din Moldova. Noi, la rândul nostru, am venit cu o avalanșă de întrebări, pentru a înțelege mai bine ce beneficii vor primi clienții noștri apelând la serviciile celor de la API.

Cum anume asistați clientul: îl ajutați să scrie propunerea de proiect, să depună dosarul de solicitare a grantului, să implementeze la propriu?… Dacă nu este persoană juridică (deci nu ONG sau SRL), ci pur și simplu o persoană fizică sau un grup de inițiativă care are anumite idei, dar nu are experiență nici cel puțin de creare a unui ONG – pot apela la serviciile companiei Dvs. sau nu?

Serviciile companiei API MD se adresează atât persoanelor juridice, cât si celor fizice, ne-a răspuns Alexandra Nistor Ursache, consultant finanțări. Suntem alături de clienții noștri în toate etapele proiectului, respectiv :

  1. Evaluare - Verificarea îndeplinirii condițiilor de eligibilitate ale beneficiarului/ proiectului
  2. Elaborare - Scrierea proiectului în conformitate cu prevederile programului ales
  3. Dezvoltare - Rezolvarea problemelor împreună cu clientul pentru succesul proiectului
  4. Implementare - Parcurgerea tuturor etapelor în vederea finalizării proiectului
  5. Suport - Asigurarea asistenței pe toată perioda de desfășurare a proiectului și post-implementare

Oferiți asistență pentru participarea la care anume programe, în ce domenii?

Oferim servicii de consultanță pentru elaborarea și depunerea proiectelor de finanțare în toate domeniile de finanțare: industrial, agricol, cercetare-dezvoltare, tehnologia informației, resurse umane, eficiența energetică.

Mai mult decât atât putem oferi clienților din Republica Moldova șl următoarele servicii:

  • Asistență în dezvoltarea capacității de comunicare
  • Cursuri, training-uri și workshop-uri pentru dezvoltarea profesională
  • Asistență în gestionarea și planificarea financiară personală
  • Instruire pentru lansarea de afaceri și suport continuu
  • Suport pentru înregistrarea afacerilor

Filiala API în Moldova se află la Chișinău, pe adresa:

Str. Ismail, nr.33, et.5, oficiul 507
Tel.: (+373) 68 698 236
Administrator Filiala Republica Moldova: Gheorghe Golban
E-mail: [email protected]
Îi puteți găsi și pe Facebook.

P.S. Nouă nu ne rămâne decât să spunem că suntem siguri că aceasta este startul unei cooperări frumoase între NEXUS și API, care va aduce beneficii în primul rând pentru cetățenii Republicii Moldova.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.